Alle Reima®-produkter er lettstelte. Ettersom de er smussavvisende, trenger de ikke å vaskes så ofte; bare skyll bort skitten med vann, eller tørk den av med en klut. Plagget kan vaskes i maskin, på vrangen med et vaskemiddel som ikke bleker. Ikke bruk tøymykner – det reduserer pusteevnen i materialet betydelig og sliter bort det smussavvisende belegget.

Plagget tørker fort ved romtemperatur. Produkter merket med tørketrommelsymbolet, kan tørkes i trommel eller tørkeskap ved lav temperatur.

Unngå å la plaggene ligge i bløt, og husk å henge dem opp til tørk umiddelbart etter vask. Lysere farger er ofte vanskeligere å rengjøre. Pass derfor på å vaske plagg med lyse farger før smuss eller flekker setter seg. Til vanskelige flekker bruker du flekkfjerner og vasker på vrangen for best resultat.

IMPREGNERING

Alle vanntette ytterplagg trenger med jevne mellomrom både vask og impregnering for å opprettholde vanntettheten.

Plagget må først vaskes for å få bort gammelt smuss/skit. 

Etter vask anbefaler vi at du impregnerer plagget. Jakker/bukser kanskje 2 - 3 ganger i året, plagg som brukes mye og hardt, feks parkdresser, kan impregneres oftere.

Jo lengre en venter mellom hver gang en impregnerer, jo vanskeligere blir det  å få plagget tilbake i god stand

Selve vask- og impregneringsprosessen vil variere alt etter hva slags plagg man skal behandle. Start derfor alltid med å sjekke vaskelappen inni produktet.

At produktet er grundig rengjort før man påfører ny impregnering er svært viktig for et vellykket resultat.

Alle ny-impregnerte plagg kan med fordel varmebehandles for at impregneringen skal sette seg skikkelig i plagget, og for å få langt ned fibrene i ytterstoffet.

Dette kan gjøres på svak varme i tørketrommel i 10 min. Husk å sjekke at plagget tåler varmebehandling i forhold til taping eller sveising av sømmer