Vann og vindtette kvaliteter

Vannsøyle:

Måles i millimeter på laboratorium ved at vann presses med trykk mot stoffet. Resultatet forteller hvor mye trykk klærne tåler før vannet trenger gjennom. Dansk Teknologisk Institutt anbefaler at klærne skal ha en vannsøyle på minimum 4000 mm. 

 

Hva er Reimatec?

Er Reimatec®-antrekk helt vanntette?

At et materiale er vanntett, er ikke det samme som at hele antrekket er vanntett. Selve Reimatec®-materialet er vanntett, og det samme er de teipede sømmene i Reimatec®-antrekkene. Reimatec® overgår kravene til et vanntett materiale med god margin, siden det har en vannsøyle på 10 000. I henhold til standardene for vernetøy anses regntøy som vanntett hvis det har en vannsøyleverdi på 1300 mm, og eksperter sier at 4000 mm er nok til å kunne sitte i en sølepytt.

Selv om materialet i ytterklærne er helt vanntett, kan det imidlertid komme fuktighet inn i klærne ved anklene, håndleddene og i halsåpningen. Glidelåser er heller ikke vanntette, så de beskyttende klaffene over glidelåsene bør alltid være lukket.

Reimatec®-hansker er også tilgjengelige i versjoner med og uten fôr, og disse er også helt vanntette. De har en vanntett, pustende hinne mellom det ytterste materialet og fôret.

Reimatec er et vann- og vindtett materiale som puster. Dette innebærer at Reimatec plaggene slipper fuktighet ut samtidig som de hindrer at vann kommer inn.